سعید کریمی پتانلار؛ محمد بابازاده؛ نعیمه حمیدی
دوره 12، شماره 46 ، مهر 1391، ، صفحه 141-156
چکیده
با توجه به آثار اقتصادی گسترده مخارج دولتی در سطح ملی، مطالعات متعددی در زمینه شناسایی عوامل اثرگذار بر حجم و ترکیب این متغیر مهم اقتصادی انجام شده است.
در مقاله حاضر، اثر فساد مالی بر ترکیب مخارج دولت به همراه سایر عوامل، مورد توجه قرار گرفته است. دراین راستا با استفاده از یک پانل، شامل اطلاعات آماری سالهای 2007-2000 برای 31 کشور ...
بیشتر
با توجه به آثار اقتصادی گسترده مخارج دولتی در سطح ملی، مطالعات متعددی در زمینه شناسایی عوامل اثرگذار بر حجم و ترکیب این متغیر مهم اقتصادی انجام شده است.
در مقاله حاضر، اثر فساد مالی بر ترکیب مخارج دولت به همراه سایر عوامل، مورد توجه قرار گرفته است. دراین راستا با استفاده از یک پانل، شامل اطلاعات آماری سالهای 2007-2000 برای 31 کشور منتخب درحالتوسعه، ابتدا به بررسی مانایی متغیرها و وجود رابطه بلندمدت بین آنها میپردازیم و سپس، با استفاده از تکنیک دادههایتابلویی، اثر فساد مالی بر ترکیب مخارج دولت بررسی میشود.
نتایج حاصل از برآورد مدلهای اقتصادسنجی حاکی از آن است که فساد مالی ترکیب مخارج دولت را بهطور معناداری تحت تأثیر قرار میدهد، بهطوری که در پی کاهش فساد مالی، سهم نسبی مخارج جاری، مخارج سرمایهانسانی و مخارج آموزشی و بهداشتی در تولید ناخالص داخلی افزایش مییابد. همچنین از سهم نسبی مخارج نظامی و مخارج سرمایهای در تولید ناخالص داخلی کاسته میشود.
اسمعیل ابونوری؛ سعید کریمی پتانلار؛ محمدرضا مردانی
دوره 10، شماره 38 ، مهر 1389، ، صفحه 117-143
چکیده
هدف از این مطالعه، بررسی اثرات درآمدهای مالیاتی و مخارج جاری و عمرانی به عنوان ابزارهای سیاست مـالی بـر متغیرهـای کلان اقتصادی مانند تولید ناخالص داخلی، سرمایه گذاری کل، مصرف خصوصی و تورم در اقتصاد ایران، با اسـتفاده از داده هـای فـصلی، طی دوره 1373:2 -1385:1 است. در این راستا از الگوی اقتصادسنجی خود رگرسیون برداری استفاده شد . نتایج بدست ...
بیشتر
هدف از این مطالعه، بررسی اثرات درآمدهای مالیاتی و مخارج جاری و عمرانی به عنوان ابزارهای سیاست مـالی بـر متغیرهـای کلان اقتصادی مانند تولید ناخالص داخلی، سرمایه گذاری کل، مصرف خصوصی و تورم در اقتصاد ایران، با اسـتفاده از داده هـای فـصلی، طی دوره 1373:2 -1385:1 است. در این راستا از الگوی اقتصادسنجی خود رگرسیون برداری استفاده شد . نتایج بدست آمـده حـاکی از آن است که مقدار مالیات، مخارج جاری و عمرانی اث رات مثبت، و نرخ بهره حقیقی، اثـر منفـی بـر تولیـد ناخـالص داخلـی دارد؛ مخـارج عمرانی دارای سهم اندک در ایجاد نوسانات سرمایه گذاری است. با توجه به سهم زیاد مخارج جاری و درآمـد مالیـاتی در ایجـاد نوسـانات تولید ناخالص داخلی، استفاده از مخارج عمرانی به عنوان اهرم سیاسـتگذاری مـالی بـر مخـارج جـاری و درآمـدهای مالیـاتی تـرجیح داده میشود. با عنایت به نتایج بدست آمده، نمیتوان انتظار داشت که مخارج جاری دولت و مالیاتهـا در تـأمین ثبـات اقتـصادی از اثرگـذاری کافی بر خوردار باشد.